Інформацію нададуть, коли це буде безпечно для наших військових / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

В оперативному командуванні "Південь" прокоментували повідомлення Інституту вивчення війни про те, що Збройні сили України нібито зайняли позиції на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

"Я хочу, щоб всі розуміли, що дуже складна робота триває, коли треба перетнути таку перешкоду як Дніпро, коли лінія фронту проходить такою широкою потужною річкою як Дніпро", - розповіла в ефірі телемарафону спікер ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

За словами Гуменюк, умови військової операції наразі вимагають інформаційної тиші.

Відео дня

"Доти, поки це не буде достатньо безпечним для наших військових. Тут треба набратися терпіння. І навіть найкращим "студентам" Інституту вивчення війни - також", - сказала вона.

Ситуація у Херсонській області

12 квітня екс-заступник мера Херсона Роман Головня розповів, що ворог активно мінує берегову лінію вздовж Дніпра напередодні очікуваного контрнаступу українських захисників. Протитанкові міни розміщують навіть у воді. Це свідчать про те, що росіяни очікують форсування Дніпра. 

У звіті американського Інституту вивчення війни від 22 квітня йдеться про те, Збройні сили України нібито розпочали контрнаступ та зайняли позиції на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Також зазначається, що російські окупанти утримують оборону в Олешках та Новій Каховці.

За даними ISW, є достатньо географічно прив'язаних відео та повідомлень від російських "воєнних кореспондентів", які підтверджують це.

Вас також можуть зацікавити новини: