В Україні засудили бойовика "ДНР" / ілюстрація REUTERS

За участь в терористичній організації заступника командира частини "11 полку 1 АК ДНР" засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомила Чернівецька обласна прокуратура з посиланням на рішення Шевченківського районного суду м. Чернівців.

Вирок учаснику терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України) проголошено за процедурою заочного засудження.

Відео дня

Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня затримання громадянина та приведення вироку до виконання.

Читайте такожЗнищені будинки, під завалами – люди: на Донбасі бойовики обстріляли селище (фоторепортаж)За даними слідства, з 2014 року по теперішній час 33-річний житель Донецької області сприяє діяльності терористичної організації "ДНР" та бере активну участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України та працівників правоохоронних органів.

Зокрема, перебуваючи на посаді заступника командира по озброєнню першого мотострілецького батальйону "11 полку 1 АК ДНР" здійснював командування та безпосередньо брав участь у боях за опорні позиції "Алмаз-0", "Алмаз-1", "Алмаз-2" в околицях населеного пункту м. Авдіївка Донецької області.

Спеціальне досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області.

Нагадаємо, в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) незаконні збройні формування утримують 30 жінок за звинуваченнями у "шпигунстві". Їх катують, і не всі з них мають можливість підтримувати зв'язок із родичами.

Вас також можуть зацікавити новини