Жителів "ЛДНР" поселили в наметовому містечку в Ростовській області / фото REUTERS

Заклики терористів і маріонеток Кремля Дениса Пушиліна й Леоніда Пасічника змусили багатьох жителів окупованих територій Донецької та Луганської областей погодитися на евакуацію до РФ

Фотокореспонденти Reuters показали, в яких умовах поселили евакуйованих з "ЛДНР" жителів.

Так, російська влада, ймовірно, готує провокації на Донбасі й з цією метою організувала евакуацію населення, обладнала тимчасовий наметовий табір на прикордонному пункті пропуску "Матвєєв Курган" у Ростовській області.

Відео дня

У наметових містечках в Ростовській області стоять в ряд двоярусні ліжка, там зовсім немає вільного місця, лише коридор для проходу. Всередині кожного намету - місця для кількох десятків людей.

В яких умовах живуть евакуйовані з "ЛДНР" в Ростовську область: фото Reuters

Евакуація жителів окупованого Донбасу

У п'ятницю, 18 лютого, ватажки так званих "ЛДНР" оголосили про евакуацію населення в Ростовську область через нібито заплановані українськими військовими бойові дії. Все це - провокації РФ. ЗСУ не планують жодних наступальних операцій на Донбасі, а контрольовані Росією бойовики різко наростили кількість обстрілів і влаштовують провокації на Сході України.

Того ж дня, в окупованих містах Донбасу спостерігалася паніка: люди масово знімали гроші з карток і заправляли свої автомобілі. Тих, хто погодився виїжджати, евакуювали автобусами в Ростовську область.

Після приїзду виявилося, що не всім жителям "ЛДНР" вистачило місць у розгорнутих представниками країни-агресора таборах. Люди ночували в холодних автобусах, їх не погодували й не надали жодних умов.

Вас також можуть зацікавити новини: