Уночі в Криму прогриміли вибухи / колаж УНІАН, скріншоти з відео

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко прокоментував інформацію про вибухи на території тимчасово окупованого Криму та, ймовірне, влучання по об'єктах російських загарбників.

"Ранок радує новинами з Криму, де триває планомірна операція з "виносу" ППО", - написав Коваленко у своєму Telegram-каналі.

Аналітик детально описує, що являє собою ППО противника, розгорнута наразі в Криму. За його словами, російська протиповітряна оборона представлена на тимчасово окупованому півострові низкою підрозділів. Зокрема, це 18-й зенітно-ракетний полк.

Відео дня

"Тут окремо слід нагадати, що 18-й ЗРП (В/Ч 85388) - це зрадники феодосійського полку, які перейшли на бік окупантів у 2014 році. Наразі цей полк розміщений трьома дивізіонами на мисі Тарханкут, у Джанкої та у Феодосії. Віднедавна їхній дивізіон у Джанкої не боєздатний від слова "зовсім", - акцентує експерт.

Ще один підрозділ - 12-й зенітно-ракетний полк. Як зазначає Коваленко, це - "євпаторійські зрадники", які перейшли на бік РФ у 2014 році. Вони представлені дивізіонами в районі Євпаторії та Севастополя, зокрема, в районі аеродрому Бельбек.

Також аналітик відзначає 3-й радіотехнічний полк, установки якого розміщені на мисі Тарханкут і Ай-Петрі - на височині Бедене-Кир. За даними Коваленка, поточного тижня в цей район уже "прилітало" і, за деякими даними, один із командирів загинув.

"Але найцікавіше - це те, що після виносу дивізіону в районі Джанкоя, взялися не за Євпаторію або мис Тарханкут, що було б логічніше, з урахуванням близькості і меншого часу підльоту, а саме за південь Криму. А тепер, трохи пізнавальної геометрії", - пише Коваленко.

Як пояснює експерт, якщо провести "пряму" між Джанкоєм і Бельбеком, виходить значна напів-діагональ, а лінії від Джанкоя і Бельбека прокладені, наприклад, до Феодосії, утворюють трикутник.

"Я ніби ні на що не натякаю, але ще на початку 2024 року Крим був другою за насиченістю ППО зоною після Москви і Московської області. А станом на другу половину 2024 року, це вже, м'яко кажучи - не так", - додав експерт.

Вибухи в Криму - що відомо

Нагадаємо, увечері 15 травня, в тимчасово окупованому Криму прогриміли потужні вибухи. За даними "Кримського вітру", вибухи були в Севастополі. Також повідомлялося про роботу російської ППО і вибухи в районі аеродрому Бельбек. Згодом стало відомо, що голосно не тільки в Севастополі, а й у Сімферополі та Джанкої. Про вибухи повідомляли й жителі смт Гвардійське, де розташований військовий аеродром.

Вас також можуть зацікавити новини: