Американський генерал вважає, що українська армія буде більш підготовленою до зими / фото УНІАН / Степанов Анатолій

Для російських окупантів умови бойових дій взимку будуть складнішими, ніж для Збройних Сил України під час наступу.

Таку думку висловив екс-командувач Сухопутними силами США в Європі у 2014-2018 роках, генерал у відставці Бен Ходжес в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Український Генштаб продовжить тиснути на російські війська і не дасть їм можливості зіп’ятись на ноги, перегрупуватись чи чогось  навчитися. Це дуже важливо. Звісно, зимою на полі бою через погоду буде складніше. Умови для солдатів будуть складнішими, проте для російських окупантів в обороні умови будуть складнішими, ніж для українських сил, що атакують. Українські війська мають свій народ за плечима, а росіяни, особливо новоприбулі, недостатньо оснащені, неготові й ненавчені, будуть змушені протистояти сильним атакам українського війська", – наголосив Ходжес.

На думку військового експерта, українські війська будуть продовжувати тиснути надалі та отримувати успіхи, але це буде трохи повільніше і важче.

"Погода може спричинити ускладнення для дронів. Але всі будуть за одних погодних умов, проте українська армія буде більш підготовленою і більш ефективною напередодні зими", – зауважив Ходжес.

Війна в Україні: прогноз

Нагадаємо, за даними експертів, аналіз яких публікує видання CNNвійна в Україні, яка протягом декількох місяців здавалася повільною і болісною, знову вибухнула з наближенням зими. Конфлікт балансує на шляху до непередбачуваної нової фази. Тож наступні кілька тижнів війни в Україні будуть критичними.

Видання The Times з посиланням на високопоставлене джерело в британському уряді повідомляло, що успіх ЗСУ в прориві російських фронтів породив надію серед західних урядів і військових експертів, що війна може закінчитися вже до Різдва. Якщо прогрес Києва збережеться, сили Путіна будуть витіснені з Донбасу і назад в Росію до кінця 2022 року.

Військовий експерт Сергій Грабський не погоджується з такими прогнозами і каже, що активна фаза війни в Україні точно не закінчиться до католицького Різдва, яке святкується 25 грудня. Водночас він не виключає, що до Різдва на якийсь час може знизитися інтенсивність бойових дій, проте важкі бої продовжаться.

Вас також можуть зацікавити новини: