Колективний Володимир Путін хоче домогтися переговорів щодо війни в Україні та нав'язати свої умови, попередив експерт / фото REUTERS

Зараз перед військово-політичним командуванням Російської Федерації - так званим колективним президентом РФ Володимиром Путіним, стоїть завдання "перевести стрілки" на дипломатичне розв’язання повномасштабного конфлікту в Україні.

Щоб досягти своєї мети, супротивники запустили фішку - ніби то, якщо українська сторона не сяде за стіл переговорів, то буде гірше, розповів директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський в інтерв'ю Obozrevatel.

На його думку, окупанти хочуть сісти за стіл переговорів та під час них нав'язати Україні та західним державам свої умови.

Відео дня

"…зараз перед Путіним і перед військово-політичним командуванням, так званим колективним Путіним, стоїть таке завдання. Вони починають реально оцінювати ті можливості, які мають, і реально оцінювати можливості, які є в України. Баланс складається не на їхню користь. Тому зараз вони намагаються перевести стрілки на дипломатичне розв'язання цього питання", - заявив співбесідник.

Експерт вважає, що РФ хоче спробувати закріпити ту лінію, на якій зараз перебуває в України.

"…Для цього вони запустили таку фішку: якщо ви зараз не сядете за стіл переговорів, далі буде гірше. Далі будуть нові захоплені території, для чого вони підкидають підкріплення на схід та зміцнюють Херсон, далі будуть обстріли мирних населених пунктів, жертви серед цивільних тощо. Тобто вони нав'язують нам цю ідею", - попередив він.

Нагадаємо, російські війська рано вранці 24 лютого вдерлися на українську територію нібито для "денацифікації" та "демілітаризації". Кремль навіть не назвав війну проти України війною - влада РФ називає дії окупаційних військ "спецоперацією".

Супротивникам вдалося взяти під контроль 2,6 тис. населених пунктів на сході та півдні нашої держави.

Захисники України давали гідну відсіч загарбникам. Генштаб Збройних сил української держави повідомив, що на нашій території станом на 20 липня знищено 38 750 окупантів.

У липні радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смірнов попереджав, що найближчим часом РФ не матиме успіхів на фронті, тому буде більше залякувати українців, щоб змусити до перемовин.

Вас також можуть зацікавити новини: