Протитанковий комплекс NLAW / Генеральний штаб ЗСУ

Збройні Сили України дуже сильні в протитанковому озброєнні, через що російські війська побоюються прямого контакту з нашими захисниками.

Таку думку озвучив військовий експерт Сергій Грабський в ефірі марафону "FreeДОМ".

За його словами, з цієї причини війська РФ бояться підпускати українські підрозділи близько до своїх позицій.

"На сьогодні за рівнем насичення протитанковими засобами українська армія, можна сказати без перебільшення, найсильніша у світі. Тому що кількістю одиниць протитанкового озброєння, яке нам передано, ми можемо знищити всі танки в світі разом узяті. І це прекрасно розуміє противник, чим пояснюються його відчайдушні обстріли. Мої колеги, друзі з передової резюмують, що противник боїться підпускати наші підрозділи близько до своїх позицій, тому що розуміє, що в такому випадку можливість зберегти бронетанкову техніку - мінімальна. Таким чином, поки у них є снаряди, вони намагаються утримати нас на відстані 3-5 км від контактної зони", - говорить Грабський.

Також він підкреслив, що на сьогодні, крім Сєвєродонецька, околиць Лисичанська та району Попасної противник не веде наступальних дій.

Раніше керівництво України неодноразово зазначало головна перевага російських військ на фронті. Зокрема, саме співвідношення артилерії на фронті становить 10 до 1 на користь окупантів.

 Якщо Захід поставить необхідну зброю, ЗСУ переможе в цій війні, зазначав глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Вас також можуть зацікавити новини: