Британія підготувала варіанти відповіді Росії, якщо хіматака в Маріуполі підтвердиться / фото Somerset Live

Захід і Великобританія, зокрема, розглядають всілякі варіанти відповіді Росії на випадок, якщо хімічна атака в Маріуполі підтвердиться.

Таку заяву зробив міністр збройних сил Британії Джеймс Хіппі в розмові з кореспондентом Sky News.

Чиновник розповів, що британський уряд "не зміг перевірити" повідомлення про хіматаку. Але якщо надійдуть підтвердження, "президент Путін повинен знати, що розглядаються всі можливі варіанти того, як Захід відреагує".

Відео дня

"Важливо визнати, що існують всілякі способи використання цих речей — від сльозогінного газу, який є засобом боротьби з заворушеннями, до абсолютно руйнівних смертоносних систем хімічної зброї", — додав Хіппі.

Міністр збройних сил також підкреслив, що деякі дії виходять за рамки допустимого. Застосування хімзброї — одна з них, і Захід обов'язково вибере відповідь з підготовлених варіантів.

Окремо Хіппі похвалив захисників Маріуполя за "дивовижний героїзм" у протистоянні окупантам: "Вони уособлюють все те, чим ми захоплювалися в українських Збройних силах протягом останніх шести тижнів".

Нагадаємо, вчора ввечері полк "Азов" повідомив про використання хімічної зброї росіянами в Маріуполі. Отрута невідомого походження була скинута з безпілотника. В результаті атаки постраждали три українських воїна. За словами командира "Азова" Андрія Білецького, у них зафіксовані чітко виражені ознаки отруєння бойовими хімічними речовинами. Зараз солдати знаходяться у відносно задовільному стані.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: