Британський офіцер жорстко розкритикував Джо Байдена через те, що Штати недостатньо допомагають Україні / фото УНІАН, Володимир Гонтар

США постачають Україні левову частину допомоги під час повномасштабної війни проти РФ, але очільник Штатів Джо Байден надавав допомогу, якої вистачає для продовження боротьби й "навмисно недостатньо, щоб забезпечити перемогу".

Американського лідера, як і його західноєвропейських союзників стримували порожні погрози російського диктатора Володимира Путіна розширити війну, йдеться у статті британського полковника у відставці Річарда Кемпа на The Telegraph.

"…Малодушне занепокоєння (Байдена - Ред.) щодо провокацій Путіна пояснює його неспроможність надати терміново необхідну зброю, зокрема, бойові літаки та ракети великої дальності, а також його впертий опір членству України в НАТО", - вважає офіцер.

Відео дня

Важливі українські новини - війна триває

Україна вже давно просить США надати їй сучасні винищувачі, а також далекобійні ракети ATACMS. Щодо питання надання винищувачів вже є суттєві зрушення - у середині серпня стало відомо, що Нідерланди й Данія підтвердили отримання дозволу від Штатів на передачу F-16 Україні. Варто зазначити, що ці літаки Україна має отримати після того, як наші пілоти навчаться ними керувати.

Щодо надання ракет ATACMS конкретного рішення ще немає. Західні ЗМІ писали, що американська сторона, швидше за все, передасть Києву такі ракети.

Вас також можуть зацікавити новини: