Окупанти, схоже, готуються до нового наступу на Сході / фото ua.depositphotos.com

Російські окупаційні війська можуть готувати новий, більш потужний наступ на Лиманському напрямку. Про це повідомив начальник служби зв'язків з громадськістю 21-ї окремої механізованої бригади старший лейтенант Сергій Дібров.

"Зараз у зоні відповідальності нашої бригади ми поблизу міста Лиман, взагалі на Лиманському напрямку ситуація трохи спокійніша, ніж звичайно. Це означає, що продовжуються обстріли, спроби штурмувати, але вони не відбуваються із ранку до ночі. Тобто ворог намагається чогось досягнути, але скоріш за все готує новий, більш потужний наступ і готує для цього сили. Крім того, погодні умови зараз не дуже сприятливі для того, щоб кудись рухатися і щось намагатися відбити. Тому скоріше все в нас така оперативна кліматична пауза", – розповів він в ефірі телеканалу "Еспресо".

За його словами, Сили оборони відбивають російські атаки на передовій. У тилу ворогу теж неспокійно – там знищують склади окупаційних військ.

Відео дня

При цьому Дібров наголосив, що на їхньому напрямку воюють не приватні військові компанії, штрафні роти чи увʼязнені зі "Шторм Z". Там перебувають представники регулярної армії РФ та контрактники, які проходили військову підготовку. 

"Це та сама друга армія світу класичного її виконання, тобто російські контрактники", – констатував він.

Війна в Україні: важливі новини

Експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз підтвердили, що під час атаки по Україні 7 лютого росіяни використали "гіперзвукову" ракету 3М22 "Циркон". Її уламки знайшли в одному з районів столиці. Наголошується, що цей факт вдалося підтвердити завдяки особливому маркуванню на уламках, а також елементах, які не використовують в інших ракетах, окрім "Цирконів".

Тим часом президент України Володимир Зеленський повідомив, що провів засідання Ставки верховного головнокомандувача в оновленому складі. Зокрема, було ухвалене рішення щодо збільшення кількості мобільних вогневих груп.

Вас також можуть зацікавити новини: