ЗС РФ готують наступ на Ізюмському напрямі / фото Міністерство оборони України

Російські війська концентрують сили на Ізюмському напрямі, щоб розпочати там масштабний наступ.

Про це заявив військовий експерт і координатор групи "Інформаційний опір" Костянтин Машовець, пише АрміяInform.

За словами Машовця, війська перегруповуються. Інформація про зосередження на Ізюмському напрямі сил і засобів противника говорить про те, що незабаром там очікується масштабний наступ ЗС РФ. Наразі там ведуть масовані артилерійські удари по позиціях Сил оборони України. Також у ворога є невеликий тактичний успіх у районі Мазанівки на Слов'янському напрямі.

Відео дня

"Підрозділи російських військ на північному сході від Харкова "пригальмували". Наразі вони активно мінують тактичний тил ЗСУ, щоб армія не могла підвозити туди необхідні припаси чи амуніцію. Також інтенсивно обстрілюються сусідні населені пункти в Харківській області", - наголосив Машовець.

Як зазначає експерт, рашистам не вдалося взяти Білогорівку в напрямку Сіверська. Передові підрозділи ЗС РФ здійснили безуспішні атаки з боку Золотарівки та Лисичанського НПЗ на Верхньокам'янське, щоб обійти Білогорівку. Проте спроби здійснити прорив провалилися.

Як писав УНІАН, британська розвідка у щоденному звіті повідомила, що бої за Слов'янськ стануть наступною ключовою битвою за Донбас. Російські сили зі Східної та Західної груп військ зараз, ймовірно, знаходяться приблизно за 16 км на північ від Слов'янська.

Раніше стало відомо, що після важких боїв українські війська відійшли від займаних позицій і рубежів в Лисичанську Луганської області. У Генштабі наголосили, що для успіху недостатньо сталевої волі і патріотизму. Потрібні матеріально-технічні ресурси.

За словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, зараз бої тривають в районі Білогорівки та Новокостянтинівки Луганської області.

Вас також можуть зацікавити новини: