За якої умови війну почнуть називати Третьою світовою / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Війна Росії в Україні оголила багато процесів і, без перебільшення, розділила світ на багато груп. Об'єднує всіх лише страх бути втягнутими у Третю світову війну. 

Як йдеться в сюжеті FreeДом, одні вважають, що з агресором можна і потрібно домовлятися, інші - що міжнародна ізоляція і санкції виснажать Росію, а без грошей і війни не буде. Треті думають, що, посиливши оборону України, непрямими методами, зброєю, можна домогтися виснаження армії РФ. 

"Але всі вони помиляються - Третя світова вже йде. Єдине, всі очікували, що вона буде схожа на Другу світову, тільки ще більш руйнівною. Але те, що вона буде настільки гібридною, не зміг передбачити жоден провидець", - зазначають журналісти.

Єдине, що не дозволяє назвати цю війну Третьою світовою, - те, що всі події проходять поки на території України. 

Зазначається, що з часів Карибської кризи 1960-х років світ не був настільки близький до ядерної війни. Те, про що не говорили багато десятиліть, знову на слуху. Путін махає ядерною кнопкою.

Зараз президент РФ намагається втягнути в свою програшну війну Білорусь, яка вже замазана кров'ю укранців. Якщо білоруси зважаться напасти на Україну, це буде початком Третьої світової війни з непередбачуваними наслідками для багатьох країн.

"Третя світова війна в гібридній формі вже йде повним ходом. Світ вже воює з диктатором Путіним і його поглядами на світоустрій", - підсумували в сюжеті FreeДом.

Раніше Олександр Лукашенко повідомив, що він "давно визначив" роль Білорусі в українсько-російській війні. Він наголосив, що вже давно РФ і Білорусь створили "єдине угруповання збройних сил".

Нагадаємо, Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого. Російські війська заходили в нашу країну з території Білорусі. Крім того, запуски ракет по українській території досить часто проводяться з території РБ. Але офіційно Лукашенко не визнає участь його країни в повномасштабній війні проти української держави.

Вас також можуть зацікавити новини: