24 лютого 2022 року РФ почала бомбити українські міста / фото REUTERS

На Київщині не менш як 100 тисяч осіб вже вивезено з окупації. У звільнених населених пунктах тривають пошуки людей, які можуть перебувати під завалами.

Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції України у Київській області Андрій Нєбитов.

Він зазначив, що евакуація відбувається з усіх місць, де тривають бойові дії, або населені пункти знаходяться в окупації. "У звільнених населених пунктах ми побачили ефективні результати діяльності наших військових. В селах лежить знищена техніка супротивника, танки, БМП, які розбиті вщент. Але попереду ще багато роботи, в тому числі для вибухотехніків, адже на території сіл лишились нерозірвані міни та боєприпаси ворога" - зазначає Нєбитов.

Відео дня

Він повідомив, що зазвичай людей вивозять через так звані "зелені коридори", але часто поліцейські та органи місцевого самоврядування організовують евакуацію виключно власними силами.

"Тільки в Київській області не менш як 100 тисяч людей вивезено з окупації. Це як загальним транспортом, якщо організовано місцевими органами влади, так і приватним транспортом. З Бучанського району та з Вишгородського йшли цілі колони цього автотранспорту і затори досягали 15 кілометрів, втім, ми з цим впорались. Ми працювали цілодобово і головне - врятували цих людей"- повідомив Нєбитов.

Він зазначив, що у звільненому Ірпені шукають громадян, які потрапили під завали й досі знаходяться в небезпеці. За його словами, також є люди, які лишаються у своїх домівках та підвалах - їм допомагають ліками, водою, харчами, пальним.

Керівник поліції Київщини відзначив, що нині поліція посилено працює над виявленням колаборантів, осіб, які допомагали військовим РФ окупувати міста та встановлювати там свої порядки. Він зазначив, що в Київській області вже порушено кілька кримінальних проваджень і злочинці будуть притягатись до кримінальної відповідальності.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ почала бомбити українські міста. Масово гине мирне населення України.
  • Російські загарбники взяли під контроль два атомних об’єкти – Чорнобильську і Запорізьку атомні електростанції.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  • Станом на 13 березня Росія через санкції втратила доступ до половини своїх золотовалютних резервів.
  • Станом на 25 березня 2022 року за підрахунками ООН жертвами російських окупантів стали понад 1000 мирних українців.
  • Світові бренди масово йдуть з російського ринку.