Ворог в результаті штурмових дій закріпився в районі населеного пункту Таврійське / фото facebook.com / GeneralStaff.ua

В Херсонській області ворожі війська в результаті штурмових дій закріпилися поблизу села Таврійське.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив в оперативній інформації станом на 6.00 28 квітня.

На Південнобузькому напрямку угруповання противника основні зусилля зосереджують на напрямках Херсон – Миколаїв та Херсон – Кривий Ріг.

Відео дня

"Ворог в результаті штурмових дій закріпився в районі населеного пункту Таврійське, намагається завдавати вогневого ураження по позиціях українських військ в районах населених пунктів Олександрівка та Нова Зоря. У районах населених пунктів Станіслав і Молодецьке нарощує підрозділи реактивної та ствольної артилерії", - повідомили в штабі.

За даними Генштабу, на Таврійському напрямку підрозділи противника продовжують проведення демонстраційних дій і маневрів з метою введення в оману і недопущення перекидання військ ЗСУ на інші напрямки.

Окупанти продовжують використовувати аеродром Мелітополя для базування і польотів літаків штурмової авіації Су-25, ударних вертольотів Ка-52 і транспортно-бойових Мі-8.

Також зазначається, що з метою коригування та оцінки результатів вогневого ураження ворог провів повітряну розвідку в районі населеного пункту Затока.

Війна в Україні:

24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.

27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.

Окупанти обстрілюють мирні міста України. Домовленості про зелені коридори систематично порушуються. Евакуаційні конвої обстрілюються, що ускладнює евакуацію мирного населення та доставку в гарячі точки продуктів і медикаментів. У багатьох населених пунктах гуманітарна катастрофа.

Вас також можуть зацікавити новини:

Макрон спробував виправдати небажання називати "геноцидом" звірства РФ в Україні

Нуланд: США можуть визнати злочини Росії в Україні геноцидом

"Франція повинна підвищити голос": після виборів Макрон згадав про війну в Україні (відео)