Щоденні втрати ЗСУ-близько 30 загиблими та 250 пораненими / фото facebook.com/kommander.nord/

Втрати Збройних сил України на фронт у цьому місяці значно зменшилися в порівнянні з піком бойових дій в травні і червні 2022.

Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв'ю The Wall Street Journal.

За його словами, зараз Україна щодня втрачає 30 осіб загиблими і близько 250 пораненими, при тому, що на піку бойових дій в травні і червні втрати були від 100 до 200 військовослужбовців в день.

Відео дня

Зеленський зазначив, що це пов'язано з поставками Україні більш потужного західного озброєння. Оскільки, якщо раніше окупанти щодня випускали 12 тисяч артснарядів проти 1-2 тисяч українських снарядів, то тепер Україна може випускати близько 6 тисяч снарядів в день.

Разом з тим президент відмовився назвати журналістам точне число втрат, яких зазнала армія України з початку вторгнення РФ. Але він в черговий раз підкреслив, що це число "в рази менше" тих втрат в особовому складі, які несе Росія.

Нагадаємо, як повідомляли в Генштабі ЗСУ, станом на 22 липня на нашій території ліквідували 39 тисяч окупантів.

Міністр оборони Олексій Резніков раніше розповів про реальні втрати ЗСУ на війні. За його словами, вони істотно відрізняються від величезних втрат ворога.

"У мене є дані, але я не можу їх оприлюднити, щоб не дарувати ворогові деталі. Можу сказати, що вони істотно відрізняються від величезних втрат ворога. Самий пік наших втрат був у травні. Коли Михайло Подоляк і президент говорили в червні - малися на увазі саме вони. Тоді перевага ворога була найбільшою, особливо на Донбаському напрямку - вони використовували до тисячі артилерійських снарядів на годину. Це був шалений тиск, а у нас не було можливості їм відповідати: у нас не було стільки патронів. У травні дійсно до ста хлопців і дівчат, на жаль, гинуло, і до 300-400 було поранених", - заявив він.

Вас також можуть зацікавити новини: