REUTERS

У російських окупантів відзначається вкрай низький морально-вольовий стан, на багатьох ділянках вони перейшли до оборони.

Про це розповів радник керівника офісу президента України Олексій Арестович на брифінгу.

"Генеральний штаб, Міністерство оборони і розвідувальне співтовариство України відмічають вкрай низький морально-вольовий стан російських військ, які на багатьох ділянках перейшли до оборони. А найголовніше – резерви, які погано збираються на території України. Тому що багато військовослужбовців відмовляються просто їхати у відрядження до України", - зазначив Арестович.

Він пояснив, що причини цього, зокрема, величезні втрати, яких тут зазнають російські військовослужбовці, інформація про які дійшла до Росії.

Так, за даними Арестовича, батальйонно-тактична група 200-ї окремої мотострілкової бригади росіян зазнала в Україні значних втрат.

"Із 648 військовослужбовців, яких було відправлено для ведення бойових дій, загинули 645. Залишилися лише троє, двоє з них – поранені", - розповів він.

Крім того, додав радник керівника ОП, незважаючи на залякування особового складу 7-ї десантно-штурмової дивізії з Новоросійська позбавленням волі до двох років за відмову брати участь у війні проти України, близько 50% складу одного з полків дивізії написали рапорти, в яких відмовляються від участі у бойових діях.

"Також ми знаємо про відмову особового складу підрозділу Росгвардії і російської поліції їхати сюди. У Ростові-на-Дону 12 таких осіб, які знайшли в собі мужність відмовитися їхати вбивати український народ, зараз піддаються переслідуванням з боку російської влади", - зауважив Арестович.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в окупованому Криму поховали близько 100 військових після загибелі на війні Російської Федерації проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: