Стало відомо, що ЗСУ отримають за підсумками "Рамштайн-7" / фото Олексій Резніков

Координаційна група "Рамштайн-7" провела зустріч. В результаті Україні мають намір надати системи ППО, снаряди для РСЗВ, ствольну артилерію та зимову форму.

Міністр оборони США Ллойд Остін розповів, які країни та що передадуть Києву, зокрема: 

  • Греція надасть 155-мм боєприпаси;
  • Польща - додаткову артилерію, боєприпаси та засоби ППО ближньої дії;
  • Іспанія - дві ракетні установки HAWK;
  • Німеччина - установки РСЗВ;
  • Канада - 500 мільйонів доларів на озброєння та зимове спорядження;
  • Швеція - пакет допомоги на 287 мільйонів доларів.

Також він запевнив, що Контактна група продовжить поглиблювати свою роботу.

Відео дня

"Ми не погодимося з путінською імперською агресією і ерозією міжнародних норм, як із певною новою реальністю. Натомість ми продовжимо відстоювати невід'ємні права України на самозахист. Ми продовжимо зміцнювати нашу єдність і рішучість. Ми продовжимо показувати міць партнерства. І ми продовжимо зміцнювати Збройні сили України шляхом швидкого нарощення їхніх спроможностей, необхідних для оборони країни. І ми продовжимо допомагати українському народу у його боротьбі за свободу", - заявив Остін.

Рамштайн-7 - головні новини

16 листопада, глава Пентагону Ллойд Остін повідомив, що сім країн мають намір надати Україні системи протиповітряної оборони. При цьому він вказав, що в рамках Контактної групи з питань оборони України необхідно докласти великих зусиль, щоб покрити термінові потреби Києва в системах ППО.

У свою чергу міністр оборони України Олексій Резніков, коментуючи засідання Контактної групи з питань оборони України, заявив, що захист неба буде пріоритетом №1 для Києва.

Вас також можуть зацікавити новини: