Макрон сказав, що Франція розглядає можливість введення військ в Україну / фото European Union

Спецпризначенець та офіцер ЗСУ Ігор Лапін прокоментував останні заяви президента Франції Емманюеля Макрона щодо відправки західних військ в Україну.

"Чергове інтерв'ю Макрона, який сказав, що в принципі Франція розглядає можливість введення військ, але для цього має бути два фактори. Перший фактор - прорив лінії фронту в Україні. Наприклад, Очеретино - можна сказати формально перший фактор є", - сказав він у ефірі Еспресо.

Лапін переконаний, що другим фактором має бути звернення президента України Володимира Зеленського й підтвердження парламенту, а саме голосування Верховної Ради щодо введення іноземних військ на допомогу нашій країні.

Відео дня

"Я не можу зрозуміти, чому такого звернення вже третій рік нема. В той час, коли на фронті, вибачте, повна проблема, серйозна проблема у Збройних Сил України, як з комплектацією, я вже не кажу щодо затриманої допомоги на півроку, де росіяни цим скористалися і дуже великий шмат території в нас відкусили", - додав офіцер ЗСУ.

Заяви Макрона про відправку військ в Україну

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що вони подумають над введенням сухопутних військ в Україну, якщо російська загарбницька армія прорве лінію фронту.

"Франція - це країна, яка здійснювала військові інтервенції, в тому числі і нещодавно. Ми розмістили кілька тисяч військовослужбовців у Сахелі для боротьби з тероризмом, який міг становити загрозу для нас. Ми зробили це на прохання суверенних держав. Якби росіяни прорвали лінію фронту, якби був запит від України - чого сьогодні немає - ми б законно мали б поставити собі це питання", - сказав він.

Вас також можуть зацікавити новини: