Українські бійці активно знищують ворога / фото: t.me/landforcesofukraine

Сили оборони України за добу знищили понад 500 російських загарбників на Таврійському напрямку. Про це йдеться в Оперативній інформації від Об’єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напрямку у соціальній мережі Facebook.

Зокрема, в зоні відповідальності Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" загарбники не полишають спроб оточити Авдіївку, але українські воїни стійко тримають оборону.

Також, безуспішними були наступальні дії противника в районах Кераміка, Степового, Авдіївки, Тоненького, Опитного, Невельського - відбито понад 20 атак ворога.

Відео дня

Крім того, окупанти провели безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки - відбито 24 атаки ворога.

На Шахтарському та Запорізькому напрямках українські захисники дали загарбникам жорстку відсіч в районах Пречистівки, Золотої Ниви, Вербового та Роботиного.

Водночас триває наступальна операція на Мелітопольському напрямку та виснаження ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення та в глибині його оборони.

"Наші ракетники та артилеристи протягом доби виконали 1425 вогневих завдань. Загальні втрати ворога склали 515 осіб. Знищено 30 одиниць військової техніки противника", - наголошується у зведенні.

Зокрема, знищено 9 танків, 6 бойових броньованих машин, 2 артсистеми, один засіб протиповітряної оборони, 5 БпЛА, 5 автомобілів та 2 одиниці спеціальної техніки.

"Серед іншого - станція радіоелектронної боротьби "Пєроєд". Це новітня російська розробка, яка призначена для боротьби з дронами-камікадзе", - сказано у зведенні.

При цьому, загалом, ворог завдав 30 авіаційних ударів. Зокрема, вночі знову скидав керовані авіабомби. Зокрема, лише на авдіївському напрямку за цю ніч впало 25 керованих авіабомб.

"Загалом на таврійському напрямку противник провів 57 бойових зіткнень та здійснив 922 артобстріли", - йдеться у зведенні.

Війна в Україні - актуальне

Як повідомляв УНІАН, американські аналітики Інституту вивчення війни зазначають, що російські окупанти перекидають під Авдіївку Донецької області нові сили, попри великі втрати та труднощі зі штурмом позицій Сил оборони.

Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що росіяни не припиняли спроби взяти Авдіївку в кільце, але українські захисники стійко обороняються й завдають РФ серйозних втрат.

Усього за минулу добу Збройні сили України ліквідували 870 російських окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: