Стало відомо про ліквідацію ворожого полковника в Криму / колаж з фото УНІАН

Втрати Росії під час повномасштабної війни зросли - стало відомо, що у четвер, 4 січня, унаслідок удару по тимчасово окупованому Криму був знищений командир ворожого 3-го радіотехнічного полку Повітряно-космічних сил Росії полковник Вадим Ісмагілов.

Це "важливий успіх ЗСУ", повідомив журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на російські джерела. "Ліквідація Ісмагілова означає знищення командного пункту ППО (протиповітряної оборони, - Ред.) РФ, та показує, що попри концентрацію усіх найновітніших засобів, радарів, зенітно-ракетних систем, російська ППО не здатна захистити навіть себе від ударів української авіації крилатими ракетами", - зазначив він.

Автор підкреслив, що 3-й радіотехнічний полк у складі 31-ї дивізії протиповітряної оборони супротивника є ключовою частиною в структурі кримської ППО, він оснащений радарами далекої дії, які можуть на ранньому етапі виявити повітряні цілі, у тому числі пуски крилатих ракет. "Командний пункт на базі в Саках був заглибленою у землю та захищеною спорудою", - додав Бутусов.

Відео дня

У центрі уваги Крим - новини України, які сьогодні варто знати

4 січня Кримський півострів було атаковано дронами та ракетами. Посіпаки Росії скаржилися, що атака була наймасованішою за останній час. В українській армії повідомили, що завдано ударів по ворожих складах боєприпасів та по командному пункту.

У мережі з'явилася інформація, що нібито знищений російський генерал Валерій Герасимов - керівник Генштабу армії РФ. Пізніше очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов сказав, що у нього немає відомостей, які б підтверджували ліквідацію Герасимова.

Колишній командир роти батальйону "Айдар", ветеран російсько-української війни Євген Дикий говорив, що російські загарбники не можуть обходитися без півострова під час повномасштабної війни проти українців.

Вас також можуть зацікавити новини: