Наші захисники затрофеїли ворожий кулемет великого калібру / скріншот

Українські воїни на Бахмутському напрямку зайняли нові позиції, витіснили російських загарбників та здобули трофеї.

Зокрема, затрофеєно кулемет великого калібру Дегтярьова-Шпагіна (його називають "дашка"). Про нові успіхи повідомила 3-тя окрема штурмова бригада Збройних сил України на своєму каналі в Telegram.

"Ворог наводив артилерію по лісосмузі, але це не завадило бійцям штурмувати "зеленку", витіснити окупантів та набути трофеїв, серед яких кулемет ДШК. Працює 3-та рота… 1-го штурмового батальйону бригади", - зазначається у повідомленні.

Повномасштабна війна в Україні триває - новини, які сьогодні варто знати

На Бахмутському напрямку вже тривалий час йдуть запеклі бойові дії, ЗСУ рухаються вперед та звільнили від росіян вже чимало нашої землі. 

Командувач Сухопутних військ армії України генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що наразі створені всі умови для повернення міста Бахмут Донецької області під контроль нашої влади. За його словами, ворог наполовину оточений.

Варто зазначити, що за час повномасштабної війни проти України Росія зазнала колосальних втрат. Втрати росіян на сьогодні, 26 липня, 2023 року становлять приблизно 243 680 загарбників. Крім того, супротивник втратив багато озброєння, у тому числі 4 тис. 727 артилерійських систем.

Вас також можуть зацікавити новини: