Костянтин Криволап вказав на серйозну проблему росіян, яка стосується авіаційної сфери / колаж УНІАН з фото wikimedia.org та скріншоту

Після того, як українці нещодавно знищили ще один російський літак А-50 - борт далекого радіолокаційного виявлення та управління, стало зрозуміло, що РФ має серйозну проблему - супротивникові не вистачає не лише таких машин, а і членів екіпажу.

На знищеному літаку було дуже мало операторів, які могли б працювати на радіолокаторі, про це авіаційний експерт Костянтин Криволап розповів в ефірі каналу "Київ24". "…було заявлено, що там було 10 людей загиблих, і я думав, що це стосується тільки екіпажу, який займається спостереженням. Але виявилося, що це і пілоти, і той екіпаж, який сидів на радіолокаторі. Тобто їм вже зараз не вистачає людей для того, щоб обслуговувати цю техніку", - сказав аналітик.

За його словами, "п'ять операторів замість 10 для роботи на радіолокаторі - це дуже мало для цієї машини". Експерт додав, що супротивникам, для того, щоб мати більш-менш серйозну точність всіх розвідданих, що стосуються українських радіолокаційних засобів, інших переміщень, треба організовувати цілодобове спостереження з повітря і необхідно, "щоб хоча б дві-три машини (А-50, - Ред.) були в повітрі".

Відео дня

"І зараз їм це виконати дуже важко… Зараз їм не вистачає машин і не вистачає екіпажу. Тому що не може бути такого, щоб у тебе було багато екіпажів і мало пілотів. Тобто це завжди в якомусь співвідношенні…", - підкреслив Криволап.

Важливі повітряні втрати Росії на 3 березня - що треба знати

Увечері 23 лютого стало відомо, що над Азовським морем було збито російський літак ДРЛВ А-50. ЗМІ, посилаючись на відомості джерела в Головному управлінні розвідки Міноборони України, писали, що українська сторона ліквідувала борт за допомогою модернізованої ракети до радянського зенітного ракетного комплексу С-200. Пізніше очільник ГУР МО Кирило Буданов сказав, що у загарбників залишилося тільки шість літаків А-50.

Варто зазначити, що за час повномасштабного вторгнення РФ зазнала серйозних авіаційних втрат - вже ліквідовано 347 літаків та 325 гелікоптерів. Крім того, "мінусовано" купу живої сили супротивника - приблизно 416 800 загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: