Американська компанія Maxar Technologies опублікувала супутникові знімки заводу Азовсталь у Маріуполі, який утримують українські захисники. В результаті регулярних масивних обстрілів окупантів підприємство абсолютно зруйноване.

Відео дня

Фото опублікував у Twitter журналіст The New York Times Крістіан Триберт.

На оприлюднених кадрах видно, що приміщення і конструкції сталеливарного заводу перетворилися практично на руїни. На дахах зяють дірки-сліди влучень снарядів. Багато будівель і комплекси практично випалені після бомбардувань і артилерійських ударів.

"На першому зображенні показаний загальний вигляд заводу, на другому зображенні трохи більший план, а на третьому зображенні найближчий вид на частину ділянки", - прокоментував журналіст опубліковані кадри. 

Війна в Україні: ситуація на заводі "Азовсталь"

Територія комплексу піддається майже безперервним бомбардуванням з боку російських окупантів. За словами мера Маріуполя Вадима Бойченка, для мирних українців і військових у підвалах "Азовсталі" рахунок йде не на дні, а на години.

Два дні тому на території заводу обстріляли польовий госпіталь. В результаті частина поранених українських воїнів загинули, а інші отримали нові пошкодження.

За словами Паламара, захисники міста продовжують тримати оборону, а тактика росіян схожа на середньовічну облогу.

29 квітня ворог використав режим тиші, щоб просунутися вперед на рубежах навколо "Азовсталі". Спроба вийшла невдалою.

Вас також можуть зацікавити новини: