У росіян дуже слабка мотивація воювати в Україні / фото Міноборони РФ

Військовий експерт Владислав Селезньов назвав найбільш значущою слабкою ланкою російської армії її мотивацію. Адже військово-політичне керівництво не пояснює нічого - ні те, що окупанти роблять в Україні, ні те, чому у них такі великі втрати.

Як розповів він в інтерв'ю "Обозревателю", попри мантри в Кремлі про "потерьнет", а точніше про 5 тисяч мертвих російських солдат, кількість похоронок та вдів явно більша за ці цифри.

Генштаб ЗСУ оцінює станом на 10 березня кількість ліквідованих в Україні путінських військових в майже 157 тисяч.

Відео дня

"Очевидно, що на тлі таких втрат відсутність мотивації – головний чинник, який впливає на бойову готовність путінської армії", - сказав Селезньов.

Ще одна проблема армії РФ, продовжив він, - не дуже зрозуміла російська військова логістика. А наступна - втрата російською армією під час боїв в Україні елітарних частин та підрозділів. А їхнє місце займають "чмобіки" з мінімальним рівнем підготовки, мотивації та забезпеченості. 

Мобілізація в Росії

21 вересня 2022 року Путін оголосив про проведення в Росії так званої "часткової мобілізації". Офіційно планували призвати приблизно 300 тисяч людей. У жовтні у Кремлі поспішили відзвітувати, що мобілізацію згорнули, але насправді вона триває й на сьогодні.

На початку січня 2023 року британська газета The Times, посилаючись на дані західної розвідки, повідомила, що Росія готується оголосити нову хвилю мобілізації та відправити на фронт до 500 тисяч осіб. 

Військовий експерт Сергій Грабський запевнив, що Росія не здатна мобілізувати 20 мільйонів осіб. 

Вас також можуть зацікавити новини: