Американські реактивні системи HIMARS / фото Генштаб

В Україні розганяється "зрада", що західні партнери не надають ЗСУ велику кількість новітнього озброєння. Військовий експерт Дмитро Снєгирьов пояснив, чому такі заклики марні.

Свою думку з цього приводу він висловив в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Розганяється "зрада", що нам не вистачає систем реактивного залпового вогню, але у нас немає навчених екіпажів. Ми можемо говорити, що ми можемо отримати і 100 РСЗВ, але вони будуть стояти мертвим вантажем. Зараз мова йде про навчання військових не тільки у Великобританії, але і у Німеччині, США, Іспанії та інших країнах членах НАТО з приводу оволодіння воїнами новітніми зразками сучасної зброї", – зазначив він.

Відео дня

На думку експерта, зараз Україні важливо отримувати від партнерів зброю радянського зразка, для використання якої військовим не знадобляться додаткові навички.

Інший військовий експерт Олег Жданов вважає, що США не поспішають надавати Україні зброю, оскільки чекають, що в Росії відбудеться "палацовий переворот":

Він упевнений, що в підрозділах ЗСУ вже достатньо людей, а ось відповідної зброї та бронетехніки не вистачає. На його думку, Україна вже давно сформувала б додаткові бригади для посилення своїх позицій на фронті, але без достатньої кількості зброї це неможливо.

Вас також можуть зацікавити новини: