Михайло Ходорковський виступив з попередженням до країн Заходу / фото Вікіпедія

Якщо західні держави відмовляться платити ціну за захист свобод і правил, які гарантують їхнє процвітання сьогодні, завтра ціна буде набагато вищою. Про це у своїй статті для The Washington Post написав російський опозиціонер Михайло Ходорковський.

За його словами, ті, хто зараз виступають за мирні переговори з президентом РФ Путіним, - "або наївні, або нечесні".

"Вони винагородять експансіоністського диктатора за агресію проти свого сусіда. Він використовував би переговори, щоб виграти час, щоб він міг відновити бій на своїх власних умовах у майбутньому на свій вибір. І наступною державою, яку він атакує, може бути член НАТО", - вважає Ходорковський.

Відео дня

Він також зазначив, що Путін перетворився з корумпованого автократа на експансіоністського фашистського диктатора, популяризуючи "глобальне зростання тиранії та популізму та більш небезпечний, менш вільний світ".

"Путіна неможливо заспокоїти. Його треба перемогти. ... Путіна треба перемогти в Україні, інакше він на цьому не зупиниться. Західні держави озброїли Україну рівно стільки, щоб вона не програла, але недостатньо, щоб вона рішуче перемогла", - наголосив російський опозиціонер.

Війна Росії в Україні - останні новини

Росія вдарила авіацією по Торецьку. Внаслідок атаки загинули троє гірників, ще шестеро постраждало. Також рятувальниками з-під завалів було вилучено тіло однієї особи. Зауважується, що на момент удару під землею перебували 32 гірники, вони вже підняті на поверхню.

Вас також можуть зацікавити новини: