Зеленський спілкувався з учасниками спільноти керівників найбільших американських компаній / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що провідний бізнес і більшість у суспільствах Сполучених штатів Америки та Європи вважають, що санкцій проти РФ для припинення війни недостатньо.

Про це він сказав сьогодні у своєму вечірньому відеозверненні за результатами проведених зустрічей.

Зеленський зазначив, що сьогодні спілкувався з учасниками інвестиційної конференції, організованої для обговорення економічних перспектив нашої держави. Серед учасників були представники найбільших світових фондів.

Відео дня

"Захід хоча і непублічним був, але все ж дуже вагомий, потужний. Запросив їх інвестувати в Україну", - прокоментував президент.

Також глава держави поспілкувався з учасниками спільноти керівників найбільших американських компаній. За словами Зеленського, це вже 133-й такий саміт, і цьогоріч він обʼєднав провідні сили глобального бізнесу.

"Обговорили – як бізнес може допомагати Україні вистояти. Закликав виходити з російського ринку і не підтримувати своїми податками цю війну. Для мене дуже важливо побачити, що в такій аудиторії, а це, ще раз підкреслю, - представники найбільш впливової частини американського бізнесу – вважають, що санкції проти Росії потрібно посилювати. Отже, було б правильним для політиків почути цю позицію. Провідний бізнес і більшість у суспільствах Америки та Європи вважають, що поки ще недостатньо тиску на Російську Федерації для припинення цієї війни", - наголосив глава держави.

Нагадаємо, у Зеленського назвали терміни перших поставок зброї з США по ленд-лізу.

Вас також можуть зацікавити новини: