Зеленський відреагував на удар по Запоріжжю / фото Суспільне

Президент Володимир Зеленський відреагував на удар російських окупантів по житловій багатоповерхівці у Запоріжжі.

У повідомленні в Телеграм-каналі він наголосив, що "країна-терорист прагне знищити наші міста, нашу державу, наших людей".

"Запоріжжя. Просто зараз російська ракета влучила в багатоповерховий будинок. Росія зі звірячою жорстокістю обстрілює місто. Влучання по житлових кварталах, де мешкають звичайні люди, діти", - заявив президент.

"Це не повинно стати "просто звичайним днем" в Україні, будь-де ще в Європі чи світі. Треба більше єдності і рішучості світу, щоб швидше перемогти російський терор і захистити життя", - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні російські окупанти здійснили черговий обстріл Запоріжжя. Одна з ворожих ракет поцілила у житловий будинок.

Ситуація у Запоріжжі

Російські окупанти систематично обстрілюють Запоріжжя та область. Так, один з найсильніших ударів по місту стався 2 березня. Тоді росіяни завдали ударів з ЗРК С-300. Одна ракета влучила у багатоповерховий будинок у центрі міста. Було зруйновано понад десять квартир з 2-го по 5-й поверхи, під завалами опинилися люди. Внаслідок того удару загинули 13 людей, врятувати вдалося 11 людей. Під час розбору зруйнованих конструкцій будинку рятувальники дістали з-під завалів чотирьох котів та собаку.

Вас також можуть зацікавити новини: