РФ тільки від початку року скинула 3,5 тисячі авіабомб по нашій території / фото Міноборони Російської Федерації

Заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін заявив, що КАБи (керовані авіаційні бомби) - це одна з найбільших проблем для фронту зараз.

"За офіційними даними, РФ тільки від початку року скинула 3,5 тисячі авіабомб по нашій території. Великий відсоток там припав на Авдіївку - це наш підрозділ відчув на собі", - написав він.

Захисник зазначив, що після Другої світової війни це вперше коли застосовуються КАБи в таких масштабах.

Відео дня

"Ця зброя неточна, але їй такою і не треба бути. При великих об’ємах знищується абсолютно все - будинки, будь-які споруди, позиції, підземні укриття. А в Росії таких снарядів величезна кількість - вони мали величезні запаси, плюс налагодили масове виробництво", - пояснив він.

На його думку, самостійно ми на сьогоднішній день нічого протиставити не можемо - ефективна протидія КАБам це лише західні системи ППО та Ф-16.

Війна в Україні - використання КАБів

Голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан зазначав, що літаки Су-34 та керовані авіабомби є головною перевагою Росії на фронті, і ворог буде атакувати ними, поки матиме таку можливість.

Російська авіація останнім часом активно закидує прифронтові населені пункти КАБами. На думку аналітиків ISW, ворог може запустити серійне виробництво вдосконалених керованих авіабомб, щоб розширити їхнє використання по всій лінії фронту.

Вас також можуть зацікавити новини: