Кравчук запевнив, що Україна робитиме все, щоб не допустити зриву перемир'я / фото УНІАН

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що українська сторона робитиме все, щоб не допустити зриву перемир'я на Донбасі.

Читайте такожУ штабі ООС заявили про зрів перемир'я на Донбасі

Про це йдеться в повідомленні Офісу президента.

Відео дня

Зокрема, сьогодні в Києві відбулася розширена нарада керівництва української делегації в ТКГ, яка була присвячена розгляду публічних заяв ватажка бойовиків "ДНР" Дениса Пушилін Денис Володимирович про погрози відкрити вогонь по позиціях Збройних сил України.

Хто брав участь у нараді

У нараді взяли участь віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр оборони України Андрій Таран та представники Генерального штабу України.

Що обговорювалося на нараді

Учасники наради провели детальний аналіз ситуації, заслухавши доповіді представника робочої групи ТКГ з питань безпеки, представників Міністерства оборони, Міністерства закордонних справ України.

"Ми дуже цінуємо режим повного і всеосяжного припинення вогню, досягнутий 27 липня. Саме тому ми постійно стежимо за тим, як виконуються домовленості, і нам важливо, щоб" нормандський процес "як можна швидше дав результат. Українська сторона робитиме все для того, щоб не допустити зриву перемир'я на Донбасі ", - підкреслив Кравчук.

Що цьому передувало

  • 5 вересня ватажок бойовиків "ДНР" Денис Пушилін Денис Володимирович наказав у понеділок, 7 вересня, відкрити вогонь по українських укріпленнях неподалік від населеного пункту Шуми. На його думку, ці інженерні споруди Об'єднаних сил неподалік від лінії розмежування є незаконними.
  • Командувач Об'єднаними силами, генерал-лейтенант Володимир Кравченко заявив, що українські війська не порушували жодних домовленостей з обладнання інженерних споруд в районі Шуми.
  • Перевірка встановила, що це звинувачення не відповідає дійсності, є провокаційним і має на меті зірвати домовленості про перемир'я, досягнуті 22 липня.