Сили оборони України продовжують наступ / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зазначається, що українські воїни завдають вогневого ураження з артилерії по виявлених цілях російських військ, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

У Генштабі додали, що армія РФ і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Там тривають важкі бої, протягом доби відбулось 30 бойових зіткнень.

Відео дня

Війна в Україні - ситуація на "гарячих" напрямках фронту 4 липня

Повідомляється, що Лиманському напрямку росіяни за підтримки авіації робили безуспішні спроби витіснити українські війська із займаних позицій в районі західніше Нововодяного та південніше Діброви Луганської області.

На Бахмутському напрямку українські захисники успішно відбили атаки загарбників в районі населеного пункту Богданівка Донецької області.

"Разом з тим українські воїни продовжують вести наступальні дії південніше та північніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах", - сказано в повідомленні.

Від артилерійських обстрілів росіян постраждали більш як 15 населених пунктів на цьому напрямку.

На Авдіївському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Авдіївки Донецької області. РФ обстріляла з артилерії понад 10 населених пунктів, зокрема, постраждали Авдіївку, Тоненьке та Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку, під вогнем артилерії росіян Сили оборони відбили усі ворожі атаки в районі міста Мар’їнка.

На Шахтарському напрямку російські війська завдали авіаційного удару в районі Вугледара Донецької області та здійснили обстріли понад 15 населених пунктів.

На Куп’янському напрямку росіяни намагався наступати в районі південніше Новоселівського Луганської області, але ЗСУ відбили усі атаки. Артилерійських і мінометних обстрілів  зазнала низка населених пунктів Харківської області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни зосереджують основні зусилля на недопущенні просування українських військ, за добу завдали авіаційного удару в районі Рівнопілля Запорізької області та здійснили артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів.

Війна в Україні - актуальні новини

К повідомляв УНІАН, 3 липня командувач Сухопутними військами Збройних сил України Олександр Сирський розповів про успіхи бійців Сил оборони на Бахмутському напрямку. 

Авіація Сил оборони України за 4 липня завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу російських військ, три - по зенітно-ракетних комплексах, один - по пункту управління РФ