Наслідки точних ударів по Антонівському мосту / скріншот відео

Депутат Херсонської облради Сергій Хлань заявив, що успішні удари ЗСУ по мостах у регіоні унеможливили постачання важкої техніки до окупованого Херсона.

Про це Хлань розповів в ефірі 24 каналу.

Депутат зазначив, що по Антонівському мосту зараз закрито рух для вантажного транспорту, окупанти шукають фахівців для ремонту переправи в Криму.

Відео дня

Тому, уточнює депутат, росіяни почали переправляти озброєння і живу силу до Херсона через район Каховської ГЕС. По тому шляху є три мости, один з яких - Дар'євський - сьогодні став об'єктом точкового удару ЗСУ.

"Абсолютно "хірургічно", як і по Антоновському, було прошито снарядами, щоб неможливо було проходити важкій техніці", - додав Хлань.

За його даними, росіяни протягом дня перекидали озброєння через цей міст, тому ЗСУ, ймовірно, "допрацюють таким чином, щоб перекрити ці поставки".

"Зараз місто Херсон відрізане від поставок важкого озброєння, важкої бронетехніки й це дає переваги нашим Збройним силам в контрнаступальних діях, які відбуваються абсолютно по всій лінії фронту", - говорить Хлань.

Він також розповів, що жителі окупованої частини регіону бачать, як "палають" і панікують окупанти через успіхи ЗСУ.

"Почалися тактичні переваги, які наближають нашу перемогу по звільненню рідної землі", - підсумував депутат облради.

Нагадаємо, 23 липня ЗСУ "з хірургічною точністю" потрапили в Дар'ївський міст через Інгулець в Херсонській області.

Раніше, 19 липня, українські військові вдарили по Антонівському мосту в окупованому Херсоні, який пов'язує місто з лівим берегом Дніпра.

У британській розвідці називають основною вразливістю російської армії на Херсонщині саме Антонівський міст. Саме тому контроль над переправами через Дніпро може стати ключовим фактором у бойових діях у Херсонській області.