Генерал-розвідник розкрив стратегію України / фото з соцмереж

Співробітники ФСБ РФ та російська влада у тимчасово окупованому Криму вже вивезли свої сім'ї та майно в Росію. Про це в інтерв'ю УНІАН розповів голова Служби зовнішньої розвідки України у 2020-2021 роках, генерал-лейтенант Валерій Кондратюк.

"Вони прекрасно розуміють свою безперспективність і неможливість сьогодні утримати Крим у повній ізоляції", - зазначив генерал.

На його думку, для звільнення Криму Україна використовуватиме комбіновану стратегію: знищення військових об'єктів, ресурсів РФ на території Криму і рейдові операції, які вже сьогодні показують, що півострів неможливо перекрити повністю.

"Якщо говорити про оперативну обстановку не фронті, то ЗСУ розвивають успіх у двох напрямках - біля Бахмута і на виході до Азовського моря. Сьогодні вони біля міста Токмак. Взяття цього міста відкриє для нас можливість перерізати сухопутний коридор між Росією і Кримом, після чого Крим перетвориться на пастку, на мишоловку", - розповів Кондратюк.

Спосіб повернути Крим - думка

Крим поза всякими сумнівами повинен бути звільнений, проте для цього може знадобитися більш тонка стратегія, вважає голова оборонного комітету в парламенті Великобританії Тобіас Еллвуд.

На його думку, тривала окупація суттєво віддалила жителів Криму від України:

"Потрібно мати досяжні цілі. Звільнення материкової України - цілком можливо. Крим - це виклик іншого масштабу. Хоча б через кількість російських військ, що базуються там. Але також і тому, що анексія віддалила їх (жителів Криму) від України".

Вас також можуть зацікавити новини: