Зараз розглядаються зміни в законодавство, які дозволять безпосередньо закуповувати озброєння / фото УНІАН

Україна у 2019 році очікує від США поставок озброєння, в тому числі летального.

Про це посол України в Сполучених Штатах Америки Валерій Чалий сказав в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Ми вже працюємо спільно. Комісія стратегічного партнерства, механізм якої запущений, розглядає усі питання, включно з питаннями військово-технічного співробітництва, співробітництва з питань безпеки", - заявив Чалий.

Відео дня

"Ми очікуємо продовження допомоги зі збільшення наших оборонних спроможностей. Це і поставки озброєнь, в тому числі летальних озброєнь. Це і можливість закупівлі озброєння у Сполучених Штатів. Ми до цього краще готові. Ми очікуємо, і це добрий знак з України - президент вніс пропозицію в парламент. Розглядаються зміни до законодавства, які дозволять прямо закуповувати озброєння", - наголосив Чалий.

Читайте такожВолонтер розповів про озброєння ЗСУ

Також він повідомив, що Україна очікує від США продовження санкційної політики проти Росії.

"І буде робота на цьому напрямі", - додав посол.

Крім того, за словами Чалого, Україна очікує цього року розвитку проектів у сфері енергетики, енергетичної безпеки, а також посилення співпраці у сфері кіберзахисту.

«Тобто очевидно, що це ті ж пріоритети, які були, тому що в принципі, війна триває, і нічого особливо не змінилося, але підсилення взаємодії і дуже прагматична, конкретна взаємодія - це те, що буде ознакою цього року», - наголосив Чалий.