Система призначена для стрільби керованими і некерованими ракетами / фото flickr.com/39955793@N07

Польща купить американську ракетну артилерійську систему підвищеної мобільності HIMARS.

Про це повідомив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, пише Польське радіо.

За словами політика, Варшава заплатить за систему вигідні ціну, відповідний договір буде підписано 13 лютого.

Відео дня

"Безпека є безцінною. Зрештою, безпека є одним із пріоритетів уряду Матеуша Моравєцького. Я, натомість, хочу вас запевнити, що цей договір стосується закупівлі сучасного військового спорядження за добру ціну. За дивізіон HIMARS ми заплатимо чотириста чотирнадцять мійльонів доларів. Це добра ціна", - зазначив Блащак.

Читайте такожВійськові США отримають Javelin нового типу

HIMARS, тобто High Mobility Artillery Rocket System – це високомобільна реактивна система залпового вогню, призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО і вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів, а також для надання вогневої підтримки своїм підрозділам і засобам підтримки.

Система призначена для стрільби керованими і некерованими ракетами. Максимальна дальність - 300 км. Закупівля цих систем становить важливий елемент модернізації польських Збройних сил.

Як повідомляв УНІАН, Державний департамент США схвалив продаж Румунії американських реактивних систем залпового вогню HIMARS і пов’язаного з ними обладнання на суму в 1 мільярд 250 мільйонів доларів.