Kratos Unmanned Aerial Systems займається розробкою безпілотників семи класів / фото: РНБО України

Американські компанії AeroVironment і Kratos Unmanned Aerial Systems зайнялися спільною розробкою технології, яка дозволить великим безпілотним літальним апаратам запускати безліч невеликих тактичних безпілотників.

Про це повідомляє Flightglobal, передає N+1.

Розробники припускають, що безпілотник-носій, який здатний розвивати велику швидкість і виконувати польоти на велику відстань, буде випускати безліч невеликих безпілотників, які і будуть вести розвідку. При цьому сам носій буде грати роль ретранслятора сигналів - через нього будуть передаватися сигнали керування зграї безпілотників і інформаційна видача тактичних дронів.

Відео дня

Читайте такожСША дали дозвіл підрозділу Google доставляти товари безпілотниками

Інші подробиці проекту не розкриваються. В даний час AeroVironment займається виробництвом боєприпасів Switchblade, які також можуть бути використані для розвідки, рекогносцировки та спостереження. Ці апарати трубного запуску оснащені складаним крилом. Ймовірно, Switchblade в трубних контейнерах і будуть використані в проекті принаймні на етапі демонстрації.

Kratos Unmanned Aerial Systems займається розробкою безпілотників семи класів, включаючи і бойові XQ-58A Valkyrie.

У травні минулого року Сили спеціальних операцій ВПС США вперше запустили розвідувальний безпілотник Altius з літака вогневої підтримки AC-130J Ghostrider. Під час випробувань безпілотник збирав і передавав розвідувальні дані на пульт оператора на борту літака.