У США злетів перший "Посейдон" для британських ЗС / P-8A Poseidon RAF

Американська компанія Boeing опублікувава відео першого польоту нового морського патрульного літака P-8A Poseidon, побудованого для ВПС Великої Британії.

Читайте такожNational Interest: Таємний космічний апарат ВПС США X-37B потрапив на фото

Як повідомляє Naked Science, перший Poseidon для ВПС Великої Британії злетів в Рентоні, штат Вашингтон, 12 липня.

Відео дня

Зазначається, що протягом 90-хвилинного польоту були проведені випробування ключових елементів літака. Британські військові разом з керівниками програми Boeing P-8 стали свідками злету і посадки нового борту під номером ZP801.

Передбачається, що флот P-8A Poseidon буде забезпечувати спостереження, протичовнові операції і боротьбу з надводними кораблями. Крім того, він підвищить захист британського ядерного потенціалу та авіаносців типу Queen Elizabeth.

Перший з дев'яти P-8A, замовлених Великобританією, тепер буде базуватися на заводі в Теквилі, штат Вашингтон. На нього встановлять різні системи й підсистеми, а також проведуть подальші випробування перед остаточною доставкою замовнику наприкінці нинішнього року.

Boeing P-8 Poseidon — патрульний протичовновий літак, розроблений для заміни Lockheed P-3 Orion. P-8 може нести до дев'яти тонн озброєння, маючи п'ять внутрішніх і шість зовнішніх точок підвіски. У номенклатуру озброєння входять ракети AGM-84 Harpoon, торпеди Mark 54, морські міни і авіабомби.

Велика Британія — один з шести міжнародних замовників P-8A Poseidon. Крім неї, поставки цих літаків очікують США, Австралія, Індія, Норвегія і Нова Зеландія.

Раніше повідомлялось, що Президент США Дональд Трамп вирішив залишити Туреччину без винищувачів F-35.