Китай будує один з найпотужніших десантних кораблів у світі / Twitter @Loongnaval

У мережі з'явилися фотографії нового китайського універсального десантного корабля Type 075, який стане найпотужнішим судном такого класу у Військово-морських силах КНР.

Читайте такожАрмія США отримає абсолютно новий бойовий вертоліт (фото)

Про це йдеться в матеріалі The Drive. Зазначається, що корабель можна віднести до класу «Десантних вертолетоносних кораблів-доків» (LHD). Його введення в дію знаменуватиме нову еру для китайського флоту, серйозно розширивши її можливості.

Відео дня

Судно відрізняється величезними розмірами. Його водотоннажність, за деякими оцінками, може становити близько 40 тисяч тонн, що робить його майже рівним американському аналогу – десантному кораблю типу «Уосп» (Wasp-class). Є і більш стримані оцінки, за якими нове китайське судно буде мати водотоннажність в 30-35 тисяч тонн. Так чи інакше, корабель буде перевершувати за своїми розмірами більшість своїх закордонних аналогів.

Платформа, як передбачається, буде здатна нести близько 30 вертольотів різних типів, сотні піхотинців, техніку, а також кілька десантних катерів на повітряній подушці Type 726. Мова йде про можливості, подібні можливостям американських УДК «Уосп».

Type 075 буде експлуатуватися паралельно з десантними кораблями класу Type 071, який приблизно відповідає американскиму десантному транспорт-доку типу «Сан-Антоніо». Китай також має безліч більш традиційних десантних суден, які залишаються в експлуатації.

У травні повідомлялося, що Китай обігнав США за загальною кількістю бойових кораблів. ВМС Китаю змогли досягти чисельності в 300 кораблів – на 13 більше, ніж у ВМС США.

Проте, Китай відчуває гостру нестачу платформ для проекції сили (наприклад - авіаносців). Значна частина китайського флоту припадає на кораблі, не призначені для проведення операцій далеко від рідних берегів.