F-35 \ REUTERS

Винищувач F-35 наступного покоління, як і раніше повністю не відповідає завданням бойової готовності і, незважаючи на певний прогрес у питанні надійності, три версії винищувача ламаються «частіше, ніж очікувалося».

Читайте такожDefense News: Туреччина позбавила доступу до F-35 цілий регіон, коли купила С-400

Про це йдеться в заяві відповідального за випробування озброєнь в Пентагоні Роберта Бехлера, яку передали двом підкомітетам Палати представників у справах збройних сил. Вони відстежують стан $428 млрд програми, передає kommersant з посиланням на Bloomberg.

Відео дня

Жоден з варіантів винищувача Lockheed Martin для ВВС, морської піхоти і ВМФ не відповідає п'яти основним показникам «надійності або ремонтопридатності», заявив Бехлер. «Експлуатаційна придатність парку F-35 залишається на рівні нижче очікувань по обслуговуванню», - заявив Роберт Бехлер у підготовлених зауваженнях. «Коротше кажучи, у всіх варіантах літаки виходять з ладу частіше, ніж планувалося, і для їхнього ремонту потрібно більше часу», - уклав він.

Влада США була змушена збільшити військові витрати на оновлення збройних сил, заявив американський президент Дональд Трамп. У числі факторів, що вплинули на рішення Білого дому, він назвав Росію і Китай. Президент США розповів, що його адміністрації вдалося досягти рекордного фінансування ЗС - $700 млрд в 2018 році, ще $716 млрд в 2019 році, $738 млрд в 2020-му. Як зазначив Трамп, тепер у  США «є прекрасні нові» винищувачі F-35, винищувачі F-18, а також «нові кораблі, нові ракети».