Пентагон \ REUTERS

Пентагон і Держдепартамент США попередили владу Єгипту про ймовірність санкцій у разі купівлі російських винищувачів Су-35.

Читайте такожЄгипет закупить десятки російських винищувачів Су-35

Держсекретар Майк Помпео і глава Пентагону Марк Еспер відправили попереджувальне лист міністру оборони Єгипту Мухаммаду Ахмеду Закі. «Нові великі угоди з Росією щодо постачання озброєнь, як мінімум, ускладнить майбутні операції США та Єгипту у сфері оборони», - йдеться у спільному листі представників США, передає kommersant з посиланням на газету The Wall Street Journal. Вони також відзначили, що угода ускладнить надання військової допомоги Єгипту, і додали, що він «може піддатися санкціям, якщо ухвалить нову велику поставку російської військової техніки».

Відео дня

За словами джерела WSJ, представники Пентагону також особисто попередили голову військово-повітряних сил Єгипту про можливі наслідки угоди з РФ.

Влада Єгипту поки ніяк не прокоментувала цю інформацію. Представник Держдепу сказав WSJ, що адміністрація США не коментує «ймовірні витоки документів», але додав, що Вашингтон «настійно закликає» союзників і партнерів відмовитися від угод з РФ в оборонній та розвідувальній сферах.

За законом «Про протидію супротивникам США за допомогою санкцій» (CAATSA), прийнятим в 2018 році, Вашингтон може вводити санкції проти іноземних компаній «за значні трансакції організаціями з російського оборонного або розвідувального сектору».