Жданов розповів про переваги БМП Bradley / фото U. S. Army

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що БМП Bradley, які незабаром має отримати Україна, серйозно допоможуть нашим військовим на полі бою як у вогневій підтримці, логістиці, так і в евакуації поранених. Він не сумнівається, що ця техніка з'явиться, в тому числі, і на Бахмутському напрямку. 

"Я думаю, що вони з'являться там. Я в цьому навіть не сумніваюся, тому що посилення нашої піхоти необхідно. Це машини досить непогано захищені, правда, гармата слабенька – 25-мм, автоматична. Проте вона має два види боєприпасів, може навіть боротися з бронеоб'єктами противника. У них бронепробивність до 60 мм бронебійно-трасувальним боєприпасом. Тим більше, вона автоматична, туди заряджаються відразу дві стрічки, і вона в автоматичному режимі може змінювати вид боєприпасу – осколково-фугасний трасувальний або бронебійний трасувальний. Оператор вибирає тільки кнопочкою, нічого перезаряджати в бою не треба", – підкреслив Жданов під час ефіру на YouTube.

Експерт зазначив, що ці машини також оснащені протитанковими керованими ракетами (ПТКР) TОW.

Відео дня

"І що найголовніше – справа в тому, що на цих БМП встановлені ПТКР TОW При чому, є машини з першим поколінням, є з другим – TОW-1, TОW-2. Тому я думаю, що вони там з'являться. Вони допоможуть і в вогневому відношенні – підтримають нашу піхоту, і допоможуть нашим військам в ході ведення бойових дій в плані ведення логістики, тому що все таки броньовані об'єкти, і підвезення особового складу, і підвезення боєприпасів, евакуація поранених – це все можуть забезпечити тільки бронемашини", – резюмував Жданов. 

БМП Bradley для України

6 січня 2023 року адміністрація президента США Джо Байдена офіційно оголосила про новий пакет військової допомоги Україні відразу на $3 млрд. До нього увійшли бронемашини Bradley, самохідні гаубиці, бронетехніка, ракети "земля-повітря", протитранспортні міни, боєприпаси та інше озброєння.

Пізніше в Пентагоні додали, що навчання українських військових використанню нової американської техніки, в тому числі і броньованих машин піхоти Bradley почнеться в кінці січня.

При цьому вже через кілька днів після оголошення нового пакету допомоги від США Росія відзвітувала про знищення на війні в Україні БМП Bradley. Самої техніки в Україні поки що немає.

Вас також можуть зацікавити новини: