Експерт знищив головний міф Кремля про ракети "Кинджал" / фото kremlin.ru

У Росії називають "Кинджал" гіперзвуковими, але вони такими не є. Ракета після запуску хоч і має високу швидкість, але підтримувати її не може.

За словами авіаційного експерта екс-інженера з випробувань "Конструкторського бюро Антонов" Костянтина Криволапа, гіперзвуковою називається ракета, яка летить по траєкторії, маневрує і потрапляє в ціль на гіперзвуковій швидкості, яка більш ніж в п'ять разів перевищує швидкість звуку - швидкість Маха.

"Після запуску ("Кинджал" піднімає в небо літак МіГ-31к – УНІАН) в ній включається свій двигун, вона набирає швидкість, але дані по її швидкості відрізняються. У Росії кажуть, що вона нібито досягає 10 махів. Однак у це ніхто не вірить. На форумах російських фанатиків говориться, що вона реально набирає максимум 5 - 5 з чимось махів. Наразі вона не має зв'язку ні з GPS, ні з ГЛОНАСС", - відзначив експерт в коментарі РБК-Україна.

Відео дня

Крім того, він вказав, що ракета не здатна підтримувати високу швидкість під час всього польоту, тому що їй необхідно отримати даний навігації і знайти ціль, що зробити на такій швидкості дуже складно. У зв'язку з цим немає підтверджень точності "Кинджалів". 

Криволап вказав, що ракета йде до цілі по балістичній траєкторії, а її швидкість становить від 1,5 до 2,5 махів, що не є гіперзвуковою швидкістю. Таку ціль для Patriot збити не складно.

Збиті в Україні "кинджали" - останні новини

Першу ракету "Кинджал" українській ППО вдалося збити в ніч на 4 травня, але інформацію про цю сторічну подію оприлюднили не одразу. 

16 травня окупанти влаштували чергову масовану атаку по Києву. Пізніше в повітряних силах ЗСУ повідомили, що ППО збили всі російські ракети, серед яких "Калібри", "Кинджали", С-400 ("Іскандер-М"). 

Вас також можуть зацікавити новини: