Порівняння північнокорейської та іранської 120-мм міни від Коваленка / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото t.me/Pizdsapper

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко порівняв зброю Північної Кореї та Ірану, назвавши їхні останні розробки з виробництва мін 120-мм "ленд-лізом ізгоїв".

Аналітик дійшов висновку, що Іран скопіював свій стандарт міни в НАТО, тоді як Північна Корея пішла за "класикою" ОФ-843: розробка КНДР не відрізняється параметрами і дизайном від снаряда, який сформувався під час Другої світової війни.

"Це видно за дизайном, масою, північнокорейська - 16 кг, іранська - 12 кг, а також за тим, що північнокорейські за звичкою в дерев'яних ящиках, а іранські - в закупорці", - пояснив Коваленко.

Відео дня

Також він звернув увагу на відмінність у розмірі порохових кілець, що проглядається в північнокорейській та іранській міні (у моделі КНДР воно істотно більше).

Коваленко зазначає, що розмір не є запорукою ефективності. У питанні дальності міни КНДР поступаються іранським. Це відчули на собі окупанти.

"Проблема в якості північнокорейських порохів. Зокрема, окупанти скаржаться, що північнокорейські міни дуже швидко забруднюють ствол міномета", - уточнив аналітик.

На користь іранського варіанта також можна зарахувати те, що це "свіжак" 2023 року, тоді як варіант КНДР застарілий для індустрії, уточнив Коваленко. "Загалом, ось такий ленд-ліз від країн ізгоїв", - підсумував оглядач.

Пентагон заявив про зв'язки КНДР і Росії

Як відомо, Північна Корея давній ідеологічний союзник Путіна, який допомагає Москві поставками зброї разом з Іраном. Раніше США неодноразово застерігали режими, закликаючи заочно не брати участь у війні проти України.

Нещодавно в Пентагоні зробили тривожну заяву про те, що КНДР збільшила постачання зброї на територію Росії. Речниця Міноборони США Сабріна Сінг сказала, що їхня збройова співпраця процвітає. Вона не назвала конкретні види озброєнь, які Кім Чен Ин продав Путіну, але уточнила, що йдеться про різноманітний арсенал.

Вас також можуть зацікавити новини: