Росія з початку 2022 року обстрілює Харків / фото t.me/synegubov

Російські окупанти для обстрілів Харкова та області використовують модернізовані авіабомби.

Як розповів "24 Каналу" авіаційний експерт Богдан Долінце, саме такі бомби загарбники застосовували для штурму Авдіївки.

За словами Долінце, РФ використовує 2 типи модернізованих авіабомб. Зокрема, є УМПК бомби, які використовують розкладні крила, що збільшує дальність польоту до 30-50 кілометрів. Зазначається, що УМПК – універсальний модуль планерування і корекції. Він призначений для перетворення звичайних некерованих бомб у планерні бомби.

Відео дня

Другий тип передбачає застосування нового боєприпасу. Крім модуля планерування і корекції у ньому є активний двигун, що додає швидкості бомбі. Дальність польоту цього боєприпасу до 70-80 кілометрів

"Використання такого двигуна дозволяє на невеликих відстанях використовувати такі боєприпаси для запуску не з авіаційної системи, а з наземної пускової установки",– пояснив експерт.

Він попередив, що використання подібних бомб несе велику загрозу населенню України.

"Вони є дуже небезпечними через їхню потужність – понад 250 кілограмів. Результат вибуху співмірний з прильотом крилатої або балістичної ракети середньої потужності",– розповів Богдан Долінце.

Обстріли Харкова

Російські загарбники від початку повномасштабної війни б'ють по Харкову та області з різних типів озброєння.

22 березня під час масованого обстрілу вони знищили ТЕЦ і всі трансформаторні підстанції, 27 березня стало відомо, що окупаційні війська вперше з 2022 року атакували Харків авіабомбами

Міський голова Ігор Терехов зазначав, що росіяни знищили майже всю енергетичну інфраструктуру у Харкові.

Вас також можуть зацікавити новини: