Під час виконання завдання важливе місце відводиться протидиверсійній і антитерористичній діям / фото УНІАН

В Україні триває підготовка до українсько-американських навчань Rapid Trident-2020 ("Стрімкий Тризуб-2020"), які щорічно проходять на Львівщині.

Як повідомляє АрміяInform, цього року заявлена участь 4 тисяч осіб. Окрім Збройних Сил України та США, участь у навчанні візьмуть військовослужбовці з Німеччини, Данії, Румунії, Литви, Польщі, Канади та Великої Британії.

Сценарій навчань передбачає, що країна-агресор дестабілізує ситуацію в певному регіоні іншої держави і здійснює спробу окупувати її. При цьому, об’єднане угруповання військ союзницьких держав організовує оборону, згодом звільняє тимчасово окуповані агресором території та проводить стабілізаційну операцію.

Відео дня

Читайте такожУ Чорному морі завершилися міжнародні навчання Sea Breeze (фоторепортаж)

Під час виконання завдання важливе місце відводиться протидиверсійній і антитерористичній діям.

"Ще однією особливістю навчання стане ширше залучення до проведення гуманітарних місій в межах сценарію навчання Товариства Червоного Хреста України", - повідомляє видання.

Також зазначається, що у навчанні братиме участь не лише колісна та гусенична військова техніка, а й армійська авіація Сухопутних військ та авіація Повітряних Сил України. Планується також залучення військово-транспортної авіації Збройних сил США.

Військові навчання Rapid Trident

  • Цього року міжнародні військові навчання Rapid Trident ("Стрімкий тризуб") вперше відбуватимуться в Україні та Польщі.
  • Навчання заплановані на середину вересня. Учасники прибуватимуть раніше, аби пройти 14-денний карантин.
  • Міжнародні військові навчання Rapid Trident проводяться в Україні з 2006 року.