Втеча 72-ї бригади РФ з позицій під Бахмутом / скріншот

Російські окупанти втратили низку передових позицій через відсутність у них ПТРК, вважає OSINT-дослідник Олександр Коваленко. 

За його словами, у окупантів навіть не було банального РПГ-7, щоб чинити опір ЗСУ. 

Водночас, згадав Коваленко, ще кілька місяців тому окупанти стали отримувати у користування старі радянські ПТРК "Конкурс", а також іранські Dehlaviyeh. На думку експерта, це свідчить про те, що у РФ з'явився дефіцит ще одного виду озброєння. 

Відео дня

Росія почала застосовувати Dehlaviyeh на війні проти України - що відомо

Раніше в мережі підтвердили застосування Росією іранських клонів ракет "Корнет" - протитанкових керованих ракет Dehlavieh. Ракети Dehlavieh важать 22,7 кг, з яких 6,8 кг припадає на її двоступеневу бойову частину. Боєголовки можуть пробивати 1200 мм броні.

Це підтверджує, що Тегеран, ймовірно, розширив номенклатуру збройових поставок в РФ, відзначив тоді OSINT-дослідник Олександр Коваленко.

Росія втрачає позиції під Бахмутом - головне 

10 травня 2023 року стало відомо про втечу 72-ї бригади РФ з позицій під Бахмутом, що оголило фланг "вагнерівців" і призвело до їхньої "м'ясорубки".

На першому етапі прориву позицій окупантів Третя штурмова бригада ліквідувала 13 окупантів, ще 25 загарбників поранила та знищила кілька складів з боєприпасами. 

За словами командувача Сухопутними військами Збройних сил України генерал-полковника Олександра Сирського, ворог відступив на окремих ділянках фронту на Бахмутському напрямку до двох кілометрів.

За сьогодні на Бахмутському напрямку в результаті бойових зіткнень 165 окупантів були знищені, 216 поранено, один потрапив у полон. Також було знищено два основних танки ворога Т-72, бойова машина десанту, два бронеавтомобілі і пункт управління безпілотними апаратами, а також польовий склад з боєприпасами.

Вас також можуть зацікавити новини: