Туреччина підтримує Азербайджан у конфлікті в Нагірному Карабасі \ фото ua.depositphotos.com

Рішення Канади призупинити поставки деяких товарів військового призначення Туреччині говорить про подвійні стандарти з боку союзника по НАТО.

Читайте такожТуреччина почне випробування власних рідинних ракетних двигунівПро це заявило МЗС Туреччини. У своєму повідомленні турецьке зовнішньополітичне відомство вказало, що Канада продовжує постачати озброєння учасникам конфлікту в Ємені. Турецьке МЗС заявило, що, поки Канада не бачить нічого поганого в поставках зброї сторонам конфлікту в Ємені, «не може бути ніякого пояснення призупиненню експорту озброєнь союзнику по НАТО».

«Ми очікуємо, що Канада відійде від політики подвійних стандартів і діятиме без впливу антитурецьких кіл в країні», - йдеться в повідомленні на сайті МЗС Туреччини.

Відео дня

Що передувало

Напередодні Канада призупинила дію дозволів на експорт до Туреччини через повідомлення про використання канадських технологій в конфлікті в Нагірному Карабасі, повідомив глава МЗС Канади Франсуа-Філіп Шампань. За даними ЗМІ, Азербайджан міг використовувати турецькі дрони, на яких встановлено канадське військове обладнання, передає kommersant.

«За останні кілька днів були зроблені певні звинувачення в тому, що канадські технології використовуються у військовому конфлікті в Нагірному Карабасі... Відповідно до жорсткого контролю за експортом і через бойові дії, що відбуваються, я призупинив відповідні дозволи на експорт до Туреччини, щоб був час для подальшої оцінки ситуації", - сказано в заяві Шампаня.

Ситуація в Нагірному Карабасі