У Ростеху заявили, що виробництво першої партії заплановано на 2024 рік" / скріншот

Росія планує почати серійне виробництво нової глісадної бомби "Дриль" в цьому році. В оборонному конгломераті "Ростех" відзвітували про завершення всіх видів випробувань.

За інформацією російського пропагандистського ЗМІ ТАСС, бомби "Дриль" - новітній вид російської зброї, здатний самостійно летіти по змінній траєкторії до цілі на великій відстані і розкриватися над нею в "потрібний момент". Повідомляється, що виробництво першої партії заплановано на 2024 рік.

Російські пропагандисти заявили, що авіабомба призначена для знищення бронетехніки, наземних радіолокаційних станцій, центрів управління електростанціями і зенітно-ракетних комплексів. При цьому повідомляється, що вона нібито стійка до роботи РЕБ.

Відео дня

Водночас є інформація, що "Дриль" - це різновид касетної бомби. Зазначено, що якщо вражаючий елемент бомби не спрацює на заданій цілі, то через деякий час вона самознищиться і "не буде представляти небезпеки для населення після припинення бойових дій".

Зброя Росії - ракета "Циркон"

На озброєнні армії Росії є нібито "гіперзвукова" ракета, яку вони не використовували проти України, - це 3М22 "Циркон", призначена для ураження кораблів і стаціонарних об'єктів на суші.

Носіями цих ракет є атомний підводний човен К-560 "Северодвінськ" та фрегат "Адмірал Горшков" - кораблі базуються на Північному флоті. Експерти вважають, що Росія станом на поточний рік цілком може мати стаціонарну або мобільну установку для запуску "цирконів". 

Вас також можуть зацікавити новини: