"Уралвагонзавод", за даними на березень 2023 року, виробляв 20 танків на місяць / фото t.me/mod_russia

Міністерство оборони Великобританії повідомило, що російська оборонно-промислова база може виробляти не менше 100 основних бойових танків на місяць. Таким чином, в РФ здатні заповнити втрати на полі бою.

Аналітики Інституту вивчення війни зазначили, що це дозволить російським військам продовжувати операції в поточному темпі "в осяжному майбутньому".

"Уралвагонзавод", єдиний виробник танків в Росії, за даними на березень 2023 року, виробляв 20 танків на місяць. Заступник голови Ради Безпеки РФ Дмитро Медведєв у березні 2023 року заявив, що в 2023 році російський ОПК зможе виробляти 1500 основних бойових танків, що передбачає середній обсяг виробництва 125 танків на місяць.

Відео дня

30 січня Міноборони РФ заявило, що російське підприємство ОПК "Новатор" виконало держоборонзамовлення на крилаті ракети "Калібр" і балістичні ракети "Іскандер" у 2023 році. Генеральний директор "Новатора" Фарід Абдрахманов доповів Міністру оборони РФ Сергію Шойгу, що підприємство виконало держоборонзамовлення за рахунок переходу на цілодобове виробництво і створення тризмінного графіка на всіх своїх заводах. Він заявив, що "Новатор" вже виконав 17% держоборонзамовлення на 2024 рік.

Заступник начальника Головного управління військової розвідки України генерал-майор Вадим Скібіцький 15 січня заявив, що російські війська не використовують крилаті ракети "Калібр" для ударів по Україні з середини вересня 2023 року, ймовірно, для створення ракетного резерву, і що у Росії, ймовірно, труднощі з виробництвом цих ракет, оскільки для них потрібно багато іноземних компонентів, які знаходяться під санкціями.

Втрати Росії в Україні - останні новини

Українські військові щодня знищують як особовий склад, так і військову техніку. Так, за даними Генерального штабу ЗСУ, станом на ранок 30 січня захисники України перетворили на металоллом 6300 танків, а за добу 29 січня бійці ЗСУ знищили 10 таких бойових машин.

Вас також можуть зацікавити новини: