Олексій Гетьман оцінив, на скільки Росії вистачить артилерійських снарядів / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Військовий експерт, ветеран російсько-української війни, майор запасу Олексій Гетьман оцінив, на який проміжок часу вистачить артилерійських снарядів в російських окупаційних військ. Якщо на початок війни їх було 15-20 млн одиниць, то у війні проти України росіяни використали вже 12 млн снарядів. 

Про це він заявив в ефірі телеканалу FREEДОМ. За словами Гетьмана, на сьогодні промисловість країни-агресорки здатна виготовляти до 1,5 млн снарядів на рік. Відповідно, окупанти можуть використовувати трохи більше 4 тисяч снарядів на день, проте в реальності ворог робить в рази більше пострілів. 

"Пішли поставки з Північної Кореї. Вони оцінюються в 300 тис. снарядів, які поставлять РФ за рік. Тобто вони зможуть робити на день 4 тис. пострілів зі своїх запасів і одну тисячу зі снарядів, що поставляються з Північної Кореї. Росіяни на день роблять щонайменше 10 тис. пострілів", – наголосив майор запасу. 

Відео дня

При цьому раніше Росія могла випускати по Україні орієнтовно до 80 тис. снарядів на день. Гетьман також зауважив, що біля 75% стволів артилерійських систем Росії відпрацювали свій ресурс.

"Їх небезпечно використовувати, тому що, в кращому разі, снаряд полетить не точно. Роздовбаний ствол, як кажуть простими словами, і снаряд може розірватися в стволі, тому що він зношений і може не витримати того підриву в гільзі, який виштовхує снаряд зі ствола", – пояснив він.

Проте Росія ще має спроможності для виготовлення таких установок – ВПК РФ може виробляти 10 одиниць на місяць.  

"Росія не може замінити всі ті стволи, які використали свій ресурс. У РФ є можливість ще вести інтенсивні бойові дії, але ще пів року-рік такої війни та ресурс вичерпається", – резюмував Гетьман. 

Зброя в армії РФ: останні новини

Депутат з Південної Кореї Ю Санг Бом повідомив, що Північна Корея (КНДР) відправила Росії понад мільйон артилерійських снарядів. За його словами, також до РФ відправилися північнокорейські  радник щодо використання боєприпасів.

Крім того, стало відомо, що РФ оснастила вертольоти Мі-28НМ протитанковими ракетами "Вихор". Проте після такої "модернізації" система працює некоректно, що визнали і самі пропагандисти. Незважаючи на це, ворогу вдалося розширити ударний функціонал Мі-28НМ. 

Вас також можуть зацікавити новини: